De zwarte Nike Magista Obra II ‘Pitch Dark’

Nike Magista Obra II Pitch Dark

Eerder schreven we al over de Nike Pitch Dark pack met daarin de Hypervenom II, Mercurial Superfly en Tiempo Legend. Er was 1 schoen die nog ontbrak in deze Pitch Dark pack en dat was de Magista. Nike released nu de Magista Obra II Pitch Dark en wij zijn zo gelukkig, want hij is zwart!

We hebben een filmpje van Nike gekregen met Mario Gotze in de hoofdrol, de Duitse spits die Duitsland wereldkampioen maakte en net een transfer naar zijn oude club Borussia Dortmund heeft gemaakt. In het filmpje zitten overigens niet de zwarte Nike Magista Obra, deze konden we nergens vinden…

De Magista opnieuw uitgevonden

Er is wel een reden geweest dat Nike ervoor heeft gekozen om de Magista Obra apart van de Pitch Dark pack uit te brengen. De Hypervenom II, Mercurial Superfly en de Tiempo Legend zijn qua schoen onveranderd en hebben voor de Pitch Dark pack alleen een ander kleur gekregen. De Nike Magista Obra, echter, heeft een complete makeover gekregen! Nja, de voetbalschoen is doorontwikkeld en verbeterd met drie kernzaken in het achterhoofd: balgevoel, pasvorm en grip.

Nike Magista Obra II Pitch Dark side view

Een natuurlijke verlenging van de voet?

We horen met elke nieuwe voetbalschoen die uitgebracht wordt, maar maakt elke voetbalschoen het ook waar? De upper van de Nike Magista Obra II is gemaakt uit 1 stuk en verlijmd met de zool van de voetbalschoen. Net als bij voorgaande Magista Obra voetbalschoenen vormt de schoen een soort sok om je voet, met een verlenging tot boven de enkel. Dit noemt Nike de zogenaamde Dynamic Collar Fit. Deze is vernieuwd bij de Magista Obra II en is ontworpen om het enkelbot nog meer te ondersteunen en heeft op cruciale plekken dikker materiaal ter bescherming. Denk hierbij aan die knokkels op je enkel, waar je nog wel eens een schop kunt krijgen. De bedoeling van het Nike ontwerp is dus om de voetbalschoen een natuurlijke verlenging van je voet te laten zijn, jij mag beoordelen of dit ook zo voelt.

Nike Magista Obra II Pitch Dark-4 Nike Magista Obra II Pitch Dark-3

De zool en de grip

De zool van de Nike Magista Obra II is 37% lichter dan zijn voorganger, wat op zijn minst opmerkelijk te noemen valt. Het uitgangspunt voor de zool en de positionering van de noppen is grip. De vorm van de zool is overeenkomstig met die van de Mercurial Superfly en Hypervenom, een bewezen vorm die je grote teen afzonderlijk kan laten bewegen van je overige tenen. Hierdoor ben je wendbaarder. Aan de binnenkant van de voorvoet zitten noppen die een rondje vormen, dit zorgt ervoor dat je makkelijker kunt draaien. Erg prettig op kunstgras weten wij uit ervaring. Tot slot kennen de overige noppen een rond en een platte kant en zijn ze zo gepositioneerd dat je in alle richtingen optimale grip hebt.

Nike Magista Obra II zool

Vanaf augustus verkrijgbaar

De Nike Magista Obra II Pitch Dark Pack is vanaf 4 augustus verkrijgbaar. De Magista in de felle kleurtjes kun je nu al bestellen, zelfde schoen met dezelfde voordelen, alleen niet zwart.

De Nike Magista Obra II bestel je hier

Of je bestelt ze hier

Powered by WP Review

Zwarte voetbalschoenen bestel je hier:


Voetbalshop

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *