Voetbalschoenen met een sokje?

Altijd al benieuwd geweest naar het achtergrond verhaal van voetbalschoenen met een sokje? Waarom is het sokje ontwikkeld? En wat is het voordeel van het sokje? Zowel Nike als Adidas hebben voetbalschoenen met een sokje, ze noemen het sokje alleen anders. De werking is in principe hetzelfde. Adidas heeft de zogenaamde Techfit Collar en Nike heeft de Dynamic Fit Collar. Visueel is er een verschil, bij Nike is het sokje hoger dan bij Adidas. Het uitgangspunt is bij beide merken hetzelfde, de voetbalschoen een geheel laten zijn met je voeten.

X15-Tongue-Techfit-Collar Superfly-IV-dynamic-fit-collar

Waarom een sokje?

Zoals we eerder al aangaven is het uitgangspunt van het sokje om de voetbalschoen een geheel te laten zijn met je voeten. Om ervoor te zorgen dat de voetbalschoenen perfect aansluiten en zoals Nike het zo mooi brengt, het niet onderbreken van de natuurlijke bewegingen van het lichaam tijdens het voetbalspel… [vrij vertaald :)] De voetbalschoenen met een sokje zijn natuurlijk uitvoerig getest door verschillende topspelers in verschillende competities en de feedback die Nike en Adidas kregen, was dat het sokje niet alleen voor meer stabiliteit en stevigheid in de schoen zorgt, maar ook dat spelers meer vertrouwen kregen in hun spel en meer bewust waren van hun bewegingen.

Check deze video’s voor meer:

 

Adidas voetbalschoenen met een sokje

Welke voetbalschoenen heeft Adidas waar een sokje op zit? Hieronder hebben we ze op een rij gezet met een link waar je ze kunt bestellen:

Adidas ACE

Adidas X16

Adidas Messi [alleen de nieuwste]

Nike voetbalschoenen met een sokje

Geef je de voorkeur aan Nike voetbalschoenen? Geen probleem natuurlijk! Hieronder de voetbalschoenen van Nike met een sokje en een link waar je ze kunt bestellen:

Nike Magista

Nike Mercurial Superfly

Nike Hypervenom

Nike CR7

Zwarte voetbalschoenen bestel je hier:


Voetbalshop

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *