Unieke compressiebroek van Knap’man voor voetballers [review]

Wij spelen al jaren met een compressiebroek of compressieshort, meestal van Adidas, Nike of Under Armour. Je zou zeggen dat we deze compressiebroeken dragen om blessures te voorkomen, maar eigenlijk dragen wij de broeken omdat boxershorts zo snel slijten als je ermee voetbalt…. En voorkomen die broeken eigenlijk wel blessures? Of zijn het gewoon veredelde slidingsbroekjes en betaal je vooral voor het merk dat er op staat? Wat nou als je elke training en elke wedstrijd van die zeurende pijn in je liezen, regelmatig hamstring of vergelijkbare blessures hebt?

De Knap’man compressieshort voorkomt lies- en hamstringblessures

De Knap’man compressiebroek is een uniek product, ontwikkeld in samenwerking met verschillende fysiotherapeuten en is getest door meerdere topsporters in verschillende disciplines, zo zweren topschaatster Jorien ter Mors en PSV keeper Jeroen Zoet bij de Knap’man compressieshorts. Ons is zelfs verteld dat alle Eredivisie clubs gebruik maken van de compressiebroeken, maar om eerlijk te zijn is het ons nog niet opgevallen. Misschien komt dat omdat de Knap’man in vrijwel alle kleuren te verkrijgen is, zodat het niet opvalt dat een speler een compressiebroek draagt.

Getest.

Wij hebben de Knap’man compressiebroek in een wedstrijd getest en gekeken of het waarmaakt wat het beloofd, het voorkomen van lies, bovenbeen en hamstringblessures zonder dat je zo een stugge neopreen broek aan moet trekken, laat staan weer uit moet trekken. Begrijp ons niet verkeerd, in onze ervaring werkt een neopreen broek prima als je lies of hamstringklachten hebt, maar het zit gewoon niet lekker en als je de broek een keer vergeet te wassen is het net schuurpapier aan de binnenkant.

Eerste indruk van de compressiebroek?

De Knap’man is net zo soepel als de compressiebroeken die wij gewend zijn en hij voelt prettig om je benen. Als je de broek voor het eerst aantrekt zit hij heeel strak, maar na je warming-up merk je hier niks meer van. Tijdens de wedstrijd merk je eigenlijk niet dat je een compressiebroek aan hebt, je hebt volledige bewegingsvrijheid in tegenstelling tot de eerder genoemde neopreen broeken die toch voor enige beperking zorgt tijdens het voetballen.

45% compressie?

De Knap’man biedt 45% compressie, maar wat betekent dat eigenlijk? Nu hebben wij niet veel verstand van compressiekleding en de werking ervan, maar als het gaat om het voorkomen van blessures dan staan we overal voor open. Volgens Knap’man staat de 45% voor de compressiewaarde die de broek biedt, deze hoge waarde zorgt voor een maximale ondersteuning en stabiliteit van de spieren. Hiernaast zorgt het voor meer uithoudingsvermogen en kracht, zogenaamde compressiezones zorgen ervoor dat je spieren minder trillen en er minder energie verloren gaat.

Aankoop of investering?

Zoals eerder gemeld, is de Knap’man compressiebroek een uniek product met allerlei gepatenteerde technologieën en materialen. Dit maakt het ook een duur product. Echter, ga eens na hoe lang zo een broek meegaat en hoe vaak je de broek gebruikt? Deel de prijs eens door het aantal dagen dat je het draagt… Wij vinden de prijs dan nog wel meevallen.

Klik op de banner om een Knap’man compressiebroek te bestellen.

Zwarte voetbalschoenen bestel je hier:


Voetbalshop

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *