Sokstopper of sokkentape?

Premier Soktape

Niets is zo irritant als scheenbeschermers die afzakken tijdens een wedstrijd of training. Daar is wel wat tegen te doen, er zijn verschillende oplossingen. De vraag is: ben jij van de sokstoppers of van de sokkentape?

Ouderwetse scheenbeschermers

Vroeger had je van die scheenbeschermers die lekker licht waren, hadden een verdikt stuk rond de enkel en de scheenbeschermer bestond eigenlijk uit losse plaatjes die je in een soort van houdertjes moest drukken. Scheenbeschermers van de Rucanor bijvoorbeeld. Klittenband bovenaan, vormden prima naar de scheen en zakten eigenlijk niet af.

Tegenwoordig moet alles veiliger, steviger, maar vooral ook geen dik stuk meer om de enkel. De voetballer van tegenwoordig wil vrijheid, met een lichtgewicht [nog lichter dan de Rucanor] scheenbeschermer omhult door een compressie sok die de bloedsomloop in je kuiten bevordert… dus… Die gaan dus wel afzakken tijdens een wedstrijd. Wat je toen veel zag was dat voetballers sporttape of schilderstape om de sokken gingen doen, om die scheenbeschermers hoog te houden. Dit tot ongenoegen van het ‘wasvrouwtje’ [of mannetje] van de club die de lijmresten van die tape kon gaan verwijderen!

rucanor scheenbeschermers moderne scheenbeschermers

Sokstoppers

Wij hebben geen idee wanneer sokstoppers op de markt gekomen zijn, misschien zijn ze er altijd al geweest. Sokstoppers zijn een ideale oplossing voor het omhoog houden van je scheenbeschermers. Houdt je je sokken omhoog, dan blijft je scheenbeschermer ook wel zitten is de gedachte. Sokstoppers bestaan uit een stuk elastiek met een klittenbandsluiting, heel simpel. Je hebt brede en smalle varianten en ze zijn goedkoop in aanschaf. Wij vinden dat er wel een nadeel aan kleeft. Het elastiek kan gedurende een wedstrijd losser gaan zitten en het klittenband kan simpelweg loslaten, waardoor je de sokstopper verliest.

Sokstoppers nodig? Bestellen kan hier.

Sokkentape

Onze voorkeur gaat uit naar sokkentape, dit is tape met een speciale lijm die niet aan de sokken blijft plakken en ze zijn er in allerlei kleuren. Er is dus altijd wel een kleur die past bij jouw clubkleuren. Als je de sokkentape alleen voor wedstrijden gebruikt, verwachten wij dat je een half seizoen met 1 rol kunt doen. Mits je natuurlijk niet je hele been dichtplakt. Het merk dat je zou moeten hebben heet Premier Soktape. Eerder schreven we al over Trusox en dat je je voetbalsokken moet afknippen om te kunnen profiteren van de Trusox, dan is een rolletje Premier Soktape ideaal om alles goed op zijn plek te houden.

Sokkentape nodig? Bestellen kan hier.

sokkentape

 

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Gebruik jij sokstoppers of sokkentape? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Zwarte voetbalschoenen bestel je hier:


Voetbalshop

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *