Nike Tech Craft voetbalschoenen

Nike_TechCraft

De innovatietrein van Nike dendert maar door, het volgende station: hybride leren voetbalschoenen genaamd Nike Tech Craft. Nike had in 2014 al Dynamic Fit collars, dat sokje boven de schoen tot aan je enkel, en het ultralichte Flyknit geïntroduceerd voor hun topvoetbalschoenen de Hypervenom, Magista, Mercurial en de Tiempo.  Met de Nike Tech Craft hebben ze voor deze voetbalschoenen deze revolutionaire technologieën gecombineerd met leer om tot een hybride leren voetbalschoen te komen.

FA15_FB_FG_HypervenomPhantomII_LTHR_TopDown_native_600

FA15_FB_FG_TiempoLegendV_BLCK_GRN_TopDown_native_600

Dun laagje leer

De Nike Tech Craft voetbalschoen zijn dus een combinatie van het ultralichte Flyknit en leer, waarbij de voorkant van de schoen is voorzien van een dun laagje leer. Nike heeft ervoor gezorgd om alle kwaliteiten van Flyknit, de vorm van de schoen en de duurzaamheid te behouden, om hier de klassieke look van leer aan te te voegen. Omdat de voetbalschoenen slechts een dun laagje leer bevatten, blijft het gewicht behouden en krijg je de balcontrole van een leren voetbalschoen. Uiteraard is de gehele schoen behandeld met Nike All Conditions Control [ACC], waardoor je in alle weersomstandigheden die balcontrole kunt behouden.

FA15_FB_FG_MagistaObra_LTHR_TopDown_native_600

FA15_FB_TC_MagistaOpus_LoTop_TopDown_native_600

Vakmanschap

Het verhaal van Nike Tech Craft is dat de voetbalschoenen met pen en papier ontworpen zijn en dat er veel handwerk in de voetbalschoen zit. Naast deze klassieke benadering van het ontwerpen van voetbalschoenen heeft Nike natuurlijk ook de nodige computerprogramma’s, lasers en industriële apparatuur gebruikt, maar het verhaal sluit perfect aan op het gevoel dat ze met de Nike Tech Craft voetbalschoenen willen oproepen. Een perfecte combinatie van klassieke vakmanschap en moderne technlogie.

Nike Tech Craft

 

Wij zijn benieuwd naar jouw mening over de Nike Tech Craft! Geef je mening hieronder in een reactie.

Zwarte voetbalschoenen bestel je hier:


Voetbalshop

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *