Hoe kies je de beste zwarte voetbalschoenen voor kunstgras?

voetballen op kunstgras

Tegenwoordig ontkomen we er niet meer aan, elke voetbalclub heeft kunstgras en een enkele keer per seizoen speel je op gras. Dit heeft gevolgen voor je voetbalschoenen keuze. Kies je voor ronde noppen of driehoekige, kies je voor leer of voor synthetisch materiaal? Allemaal zaken waar je tegenwoordig rekening mee moet houden als je wilt trainen en spelen op niveau.

Voetbalschoenen slijten sneller op kunstgras?

Dit is een logische aanname, maar het hoeft niet. Dit ligt volgens ons aan je speelstijl en je techniek, maar ook aan trainingsfrequentie. Ben je een aanvaller die veel kapt en draait? Of ben je een solide verdediger die met lange passes het spel domineert? Ook is de vraag of je met je voeten over de grond sleept als je schiet of passt, wat een techniek aangelegenheid is… al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je voetbalschoenen sneller slijten op kunstgras. Het is jouw ervaring die bepaalt welke voetbalschoen het beste is als het gaat om slijtage. Bedenk goed dat niet elke voetbalschoen geschikt is voor elke type voetballer en niet elke voetbalschoen geschikt is voor elke soort ondergrond.

Welke soort noppen moet ik kiezen?

Je hebt voetbalschoenen voor zachte ondergrond, stevige ondergrond, kunstgras en natuurlijk voor in de zaal. De eerste drie worden doorgaans aangeduid met de Engelse afkortingen SG, FG en/of AG, waarbij SG gelijk is aan pinnen of draai-noppen, FG gelijk aan vaste noppen en AG aan kleine nopjes bedoeld voor kunstgras. Hiernaast zijn ook nog verschillende noppen; ronde, halfronde, driehoekige en diamantvormig, allemaal bedoeld voor meer tractie op het voetbalveld. Zoveel keuze, zoveel keuze… Ons advies voor voetballen op kunstgras is om voetbalschoenen met vaste noppen [FG] aan te schaffen, hiermee kun je zowel op gras als op kunstgras uit de voeten. Hiernaast geven wij de voorkeur aan ronde of zo rond mogelijk noppen, omdat ronde noppen je beter laat draaien op kunstgras. Wederom is dit afhankelijk van je speelstijl.

SG-FG-AG

Kies ik voor leer of voor synthetisch materiaal?

Wij zijn van mening dat leren voetbalschoenen sneller slijten op kunstgras dan voetbalschoenen gemaakt van synthetisch materiaal. Echter, heb jij altijd last van een loslatende zool precies bij de punt van de voetbalschoen of aan de zijkant, dan is een leren een goed idee. Deze zou je kunnen laten doorstikken door een schoenmaker. Let wel, dit is mogelijk bij klassieke leren voetbalschoenen zoals de Copa Mundial of de Kaiser Liga. Dit komt omdat het leer op een bepaalde manier vast is gemaakt aan de zool, waardoor het doorstikken mogelijk is. Vraag het na bij een schoenmaker, als je die tegenwoordig nog kunt vinden dan he…

Onze beste voetbalschoenen voor kunstgras

Adidas ACE 16 in leer of van synthetisch materiaal

Adidas X15 in leer of van synthetisch materiaal

Nike Hypervenom, vanwege de ronde noppen

Nike Premier voetbalschoenen

 

Zwarte voetbalschoenen bestel je hier:


Voetbalshop

Een Reactie

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *