De zwart-gele Adidas ACE15

Adidas ACE15

Baas over de bal met de ACE15. De nieuwe Adidas ACE15 is gemaakt voor controle en wordt ook wel de ‘playmaker’ genoemd. De voetbalschoen heeft een 3D oppervlak, een nieuw ontwikkelde hiel en een baanbrekend noppenontwerp dat volgens Adidas je meer controle geeft over de bal, doordat er meer noppen zijn toegevoegd aan de zool. De ACE15 is de voetbalschoen bedoeld voor de spelverdeler, de controleur, de heerser in het veld. Naast de Adidas X15 is dit de volgende revolutionaire nieuwe voetbalschoen van Adidas die volledig nieuw ontwikkeld is.

Om weer even lekker in de sfeer te komen een video over de totstandkoming van de Adidas ACE15. Dit keer wederom met wat Duitse accenten, maar ook een paar straffe Britten aan het woord.

Comfort en balgevoel

Comfort is het sleutelwoord bij het dragen van de schoen. De Adidas ACE15 is een schoen die zich na verloop van tijd aan je voet gaat vormen. De schoen heeft een zachte binnenkant en je voelt bijna geen naadjes die voor een vervelende blaar kunnen zorgen. Er wordt zelfs beweerd dat je de voetbalschoenen met blote voeten kunt dragen, zonder dat je echt last van je voeten krijgt.

Zoals eerder vermeld, heeft de schoen een #d oppervlak die Adidas ‘CTRL/WEB’ oftewel Control Web heeft genoemd. Dit web zit over de voorkant van de schoen en verschilt aan beide kanten. Het is bedoeld om het gevoel tussen bal en voet te maximaliseren en het eerste balcontact perfect te laten zijn. Aan de binnenkant van de schoen vormt het web en soort van honingraat figuur met iets meer dichtheid op de plekken waar je de bal het meest zou raken. Aan de buitenkant van de schoen is het web iets verstevigd, zodat dat passje buitenkant voet ook lekker aan komt.

De hak van de schoen is een soort schelp die zorgt voor stabiliteit en versteviging, de hak is ingelegd met zacht materiaal om het comfortniveau te verhogen. In tegenstelling tot de Adidas X15 heeft de ACE15 geen Techcollar fit en sluit de schoen niet strak aan op de enkel. Ook in tegenstelling tot de X15 heeft de ACE15 niet over de gehele schoen het door Adidas ontwikkelde ‘NSG’ of Non Stop Grip, echter is het natuurlijk voldoende om onder alle weersomstandigheden optimale balcontrole te houden.

Adidas-ACE15-4

Baanbrekend noppenontwerp: Gound Control

In onze beleving het meest bijzondere aan de Adidas ACE15 zijn de noppen. Net als bij de X15 heeft Adidas in de noppenmix ervoor gekozen om de schoen geschikt te maken voor zowel gewoon gras, als voor kunstgras. Wat ze vervolgens gedaan hebben, is niet eerder bij een voetbalschoen gezien. Tussen de regulier noppen heeft Adidas meerdere verschillende kleinere nopjes geplaatst, met de bedoeling om tractie en wendbaarheid te verhogen zonder in te leveren op balgevoel. Als je de noppen gaat tellen, kom je uit op 18 primaire noppen aan de voorkant plus 9 kleinere nopjes aan de rand van de schoen. 15 kleinere nopjes in het midden van de schoen en nog 4 op de hak van de schoen. Totaal 46 noppen!?!

Verschillende ACES nu verkrijgbaar

De ACE15 is naast de FG/AG versie ook beschikbaar in een soft ground versie en een indoor versie. Ook voor de Adidas ACE15 geldt dat 15.1 de duurdere variant is, de 15.2 een niveau lager zit en de 15.3 de meest schappelijke prijs heeft. Gek genoeg is de 15.4 uitvoering niet direct bedoeld voor kinderen, zoals bij de X15. Naast de de besproken uitvoering in dit artikel is de ACE15 ook in een leren uitvoering verkrijgbaar, hierbij kun je dan weer niet profiteren van de Control Web.

Adidas-ACE15-2

Geweldige voetbalschoen!

Wij vinden het jammer dat de Adidas ACE15 een prominent geel accent heeft, echter weten we ook dat erg [gelukkig] alweer een Core Black versie van de ACE15 op de markt is. Qua innovatie en technology is de ACE15 gewoon een geweldige schoen. Zoals gezegd gaat de schoen zich naar je voet vormen, wat meestal betekend dat de schoen nogal strak zit de eerste paar keren dat je hem draagt. Het is een nieuwe voetbalschoen, dus ga niet blind af op de maat die nu hebt. Pas de schoen goed en bepaal je maat, plezier ga je zeker hebben!

Update!

De Adidas ACE15 voetbalschoenen zijn ook beschikbaar in het zwart! Weliswaar met zilveren strepen op de zijkant, maar de stevige gele signaal kleur is vervangen door een glimmende zwarte hak. De rest van de schoen is uiteraard hetzelfde.

Adidas ACE15 core black

 

Powered by WP Review

Zwarte voetbalschoenen bestel je hier:


Voetbalshop

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *