De Umbro Speciali

Umbro speciali

Als je de naam Umbro uitspreekt, zou je zeggen dat het een Italiaans merk is. Niets is minder waar, Umbro is een Engels merk met een hoofdkantoor in Manchester. En dan noemen ze hun legendarische zwarte voetbalschoen de Speciali, klinkt lekker Italiaans…

Topvoetballers

Sinds de lancering van de Umbro Speciali hebben verschillende topvoetballers de zwarte voetbalschoen gedragen. In 1996 droeg Alan Shearer de Umbro Speciali schoenen tijdens het EK in Engeland en werd topscorer. Dit was eigenlijk wel het spotlight moment voor de voetbalschoenen. Wie herinnert zich niet die beruchte poule wedstrijd tussen Nederland en Engeland op Wembley, waar Alan Shearer twee keer scoorde en Nederland met 1-4 verloor. Twee jaar later scoorde Michael Owen [het wonderkind] een fabuleuze goal tegen Argentinië op het WK in 1998 en welke voetbalschoenen had hij aan?

Alan-Shearer-and-Roberto-Carlos-Speciali

Zacht en comfortabel

De Umbro Speciali wordt geprezen door zijn comfort, soepele leer en duurzaamheid. In de afgelopen 20 jaar heeft de Speciali behoorlijk wat ontwikkelingen doorgemaakt, maar in de basis is de schoen hetzelfde gebleven. Comfort. Recentelijk is de Umbro Speciali opnieuw uitgebracht conform de standaarden van het hedendaagse voetbal, maar gelukkig nog steeds in een zwarte kleur.

Legendarische voetbalschoen

Gedragen door meerdere topscorers over een periode van meer dan twintig jaar, geschitterd op EK’s en WK’s en nog steeds geliefd bij rasvoetballers. De Umbro Speciali is terecht een legendarische voetbalschoen.

Speel jij op de Umbro Speciali? Laat ons weten wat je van de voetbalschoen vind in een reactie!

 

Zwarte voetbalschoenen bestel je hier:


Voetbalshop

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *