De Puma King

Puma King Pele

Uitgebracht in 1968 en voor het eerst in de spotlights tijdens het WK in Mexico  in 1970, toen Pelé de zwarte voetbalschoenen droeg. Dit waren speciaal voor hem gemaakte voetbalschoenen met een oud geel Puma logo op de zijkant, tot dan toe nog niet heel bekend en alleen nog in het wit gebruikt. Het mooie van van de WK finale in Mexico, die Brazilië won overigens, was dat Pelé het spel even stil legde om zijn veters te strikken… Camera’s zoomde in op zijn handelingen en daarmee, jawel, de Puma King. Een legendarische schoen was geboren.

Geïnspireerd door Eusébio

Het verhaal gaat dat de Puma King is geïnspireerd door de Portugese speler Eusébio die op het WK in 1966 in Engeland speler van het toernooi werd. Op dat WK, waar Portugal derde werd, speelde Eusébio zijn beste wedstrijd van het toernooi tegen Brazilië en Pelé. Eusébio scoorde twee keer en Pelé werd de wedstrijd uitgeschopt. 4 jaar later maakt Pelé de op Eusébio geïnspireerde Puma King wereldberoemd.

cruyff

Cruyff, Kempes en Maradona

In elk WK vanaf 1970 zat de Puma King aan de voeten van een legendarische voetballer, tot 1994 toen Nike op de voorgrond trad en Adidas de Predator uitbracht. In 1974 was het Cruyff die benoemd werd tot speler van het WK, ondanks het verlies tegen West-Duitsland in de finale. In 1978 scoorde Mario Kempes de winnende goal voor Argentinië in de WK finale tegen Nederland en in 1982 was het Diego Maradona die voor het eerst een eindtoernooi speelde op Puma King voetbalschoenen. Diezelfde Maradona maakt op het WK in 1986 Argentinië in zijn eentje wereldkampioen. Met een legendarische dribbel van eigen helft tegen Engeland, de hand van god en twee goals tegen België in de halve finale was Maradona natuurlijk speler van het toernooi en dat alles op Puma King voetbalschoenen.

maradona-2

De Puma King nu

De Puma King is natuurlijk ook doorontwikkeld, lichter gemaakt en, hoe kan het ook anders, in het wit te verkrijgen. Neemt niet weg dat een voetbalschoen als de Puma King met zoveel geschiedenis niets anders is en blijft dan een legendarische voetbalschoen.

Speel jij op de Puma King? Laat ons weten wat je van de voetbalschoen vind in een reactie!

Zwarte voetbalschoenen bestel je hier:


Voetbalshop

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *