De Nike Tiempo Premier

Nike Tiempo Premier

Het was 1994 en de wereldkampioenschappen voetbal werden gehouden in de Verenigde Staten. Nike was een sportmerk dat tot dan toe de markt voor voetbalschoenen nog niet betreden had. Merken als Puma en Adidas domineerden de markt voor voetbalschoenen en zo ook op het WK in 1994.

Het verhaal gaat dat voor de finale, tussen Italie en Brazilie, Nike 10 spelers uit beide elftallen voorzien had van de door hun ontwikkelde Tiempo Premier voetbalschoen. Het ultieme commerciële succes was dat Nike het voor elkaar had gekregen om zowel Paolo Maldini als Romario te voorzien van de Nike Tiempo Premier voetbalschoen. Beiden natuurlijk de ster van hun nationale elftal en de blikvangers van de WK finale 1994. In het najaar van 1994 werd de Tiempo Premier op de markt gebracht en had Nike een dusdanige naamsbekendheid verworven dat de voetbalschoen gelijk een succes was.

Romario en Maldini in gevecht om de bal op de Tiempo Nike Premier voetbalschoen.

Romario en Maldini in gevecht om de bal op de Tiempo Nike Premier voetbalschoen.

Zwart en comfortabel

De Nike Tiempo Premier is gemaakt van een zacht kangeroeleer en staat bekend om zijn comfort. In principe is de Tiempo de tegenhanger van de Copa Mundial en het moet haast wel dat de inspiratie ook hier vandaan kwam. De schoen is zwart van kleur, met het merkteken [The Swoosh] van Nike in het wit op de zijkant. Allebei twaalf noppen op de zool en een lange tong die over de veters valt. Komt je bekend voor?

Tiempo 94 opnieuw uitgebracht

Sinds die WK finale in 1994, die overigens behoorlijk saai was voor de neutrale toeschouwer, hebben verschillende voetbalsterren de Tiempo Premier gedragen. Spelers als Eric Cantona, Edgar Davids en voor de volledigheid, maar niet met plezier, Andy Moller zwoeren bij de Nike schoen. Als eerbetoon aan de zwarte voetbalschoen heeft Nike in 2009 de Tiempo Premier 94 opnieuw uitgebracht.

Een zwarte voetbalschoen die sinds 1994 op de markt is en sindsdien tal van ontwikkelingen heeft doorgemaakt, opnieuw is uitgebracht en nog steeds verkoopt als warme broodjes, verdient het om legendarisch genoemd te worden.

Wat zijn jouw herinneringen aan de Nike Tiempo Premier? Of speel je nu op de Tiempo 94? Laat het ons weten in een reactie!

Zwarte voetbalschoenen bestel je hier:


Voetbalshop

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *