De Nike Mercurial Vapor X Blackout

 

Nike Mercurial Vapor X black

Met voetbalschoenen als de Nike Superfly, Tiempo, Magista en Hypervenom, zou je haast vergeten dat Nike ook nog de Mercurial Vapor heeft. Dit jaar is de tiende [X] editie uitgekomen en ook nog in een Backout editie. Dat betekent zwarte voetbalschoenen! Nike heeft ervoor gekozen om geen compleet nieuwe voetbalschoen te ontwikkelen, maar te focussen op het verbeteren van de bestaande schoen. En het resultaat mag er zijn, de Mercurial Vapor X heeft een paar interessante kenmerken.

Om te beginnen een zogenaamde ‘unboxing’ video waarmee je een goede indruk krijgt van de schoen, het was even zoeken maar we hebben een video van de blackout versie gevonden.

Een voetbalschoen zonder tong.

De Nike Mercurial Vapor X is een tongloze schoen en dan bedoelen we niet dat de schoen geen flap heeft die over de veters vallen. De schoen is nagenoeg gemaakt uit een geheel, wat betekent dat er geen losse tong in het midden van de schoen zit. Dit zorgt ervoor dat de schoen zich perfect aan de voet vormt. De Vapor heeft nog wel veters, deze zijn bedoeld zodat je zelf kunt bepalen hoe strak de schoen moet zitten. Naast het tongloze ontwerp heeft Nike ook de zool van de Mercurial Vapor X aangepakt. De vorige Nike Vapor IX had twee noppen onder de hak van de schoen en hier heeft Nike kennelijk kritiek op gehad, want de Vapor X heeft 4 noppen onder de hak. De zool is verder flexibel en lichtgewicht gehouden, zoals je mag verwachten van een voetbalschoen ontwikkeld voor snelheid.

Veters strikken.

De veters of liever gezegd de gaatjes waar de veters doorheen gaan bij de Mercurial Vapor X is nogal apart. Omdat de voetbalschoen geen tong heeft, zijn de veters soort van geïntegreerd met de schoen. De veters lopen alleen aan de bovenkant van de ene naar de andere kant van de schoen. Aan de binnenkant maakt de veter telkens een lusje om weer aan de buitenkant uit te komen. De bovenkant van je voet staat dus in direct contact met de schoen en daarmee is het balcontact geoptimaliseerd.

 

Materiaal en pasvorm

Het materiaal waar de voetbalschoen uit bestaat is een synthetisch microfiber, dat dun aanvoelt en zacht is aan de binnenkant voor optimaal comfort. De aanpassing die Nike gedaan heeft is het oppervlak voorzien van een textuur die ervoor moet zorgen dat de balcontrole verbetert. De textuur is vergelijkbaar met dat van de Adidas X15. De pasvorm van de Mercurial Vapor X is smal. De schoen zit vanaf het begin strak om de voet en omdat de voetbalschoen tongloos is, is er ook weinig ruimte om de schoen verder uit te lopen.

Niek mercurial Vapor X balck under

Blackout versie wel of niet verkrijgbaar?

Wij hebben ons kapot gezocht, maar de Mercurial Vapor X blackout is kennelijk [nog] niet verkrijgbaar. We weten dat de schoen op 23 april 2015 uitgebracht is, maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de voetbalschoen ook gelijk in de winkels ligt. Wat we wel gevonden hebben is de CR7 versie van de Vapor X, deze is ook zwart maar heeft een witte swoosh over de voorkant lopen en voor zover wij kunnen beoordelen heeft deze voetbalschoen…. glitters… ??

 

 

Powered by WP Review

Zwarte voetbalschoenen bestel je hier:


Voetbalshop

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *