De Nike Mercurial Superfly 5

Nike Mercurial Superfly 5

In samenwerking met de enige echte Christiano Ronaldo heeft Nike de vijfde versie van de Mercurial Superfly ontwikkeld. De Nike Mercurial Superfly 5 maakt deel uit van de Spark Brilliance Pack, waar ook de Tiempo, Hypervenom en Magista voetbalschoenen deel van uitmaken. De Spark Brilliance Pack is uitgebracht voor Euro 2016, we zullen alle voetbalschoenen uit de Pack veevuldig voorbij zien komen het aankomende EK.

Unboxing filmpje!

Doorgevoerde verbeteringen

De uitdaging die Nike had bij het ontwikkelen van de nieuwe Mercurial Superfly was om de snelste voetbalschoen ooit te maken. In dit kader heeft Nike drie opvallende verbeteringen doorgevoerd. De zool van de Mercurial Superfly is gevormd naar de anatomie van de voet, dit moet zorgen voor natuurlijke draaipunten wat weer zorgt voor betere grip en meer snelheid. De noppen van de Superfly zijn een soort driehoekjes die na het testen van meerdere noppen vormen, voor de beste tractie zorgden. Tot slot heeft Nike geprobeerd om de voetbalschoen als een geheel te benaderen en alle materialen zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten, dit moet zorgen voor minder wrijving en uiteindelijk meer grip en tractie voor de speler. Uiteraard is de Mercurial Superfly 5 weer lichter dan de vorige versie, wat de snelheid natuurlijk ook ten goede komt.

niek mercurial superfly 5 onderkant Nike Mercurial Superfly 5 voorkant

nike mercurial superfly 5 boven

Enige nadeel

Wij vinden het enige nadeel van de Nike Mercurial Superfly 5 dat hij niet voldoende zwart is. Wij hebben er geen moeite mee dat een voetbalschoen niet helemaal zwart, maar waarom moest Nike nu weer roze in de voetbalschoen verwerken…?

nike mercurial superlfy 5 zijkant

Nog niet verkrijgbaar… helaas…

Voor zover wij nu weten komt de Nike Mercurial Superfly 5 eind mei op de markt. Nu helaas nog niet verkrijgbaar dus, even geduld aub.

Powered by WP Review

Zwarte voetbalschoenen bestel je hier:


Voetbalshop

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *