De zwarte Adidas X15

 

Adidas X15 Black

PUUR. NIET TE TEMMEN, NIET TE MISSEN. Zomaar een paar krachtermen die Adidas gebruikt om de nieuwe X15 voetbalschoen te introduceren. Adidas noemt de schoen een ‘gamechanger’, een revolutionaire nieuwe voetbalschoen. En dat is het ook! De X15 is een schoen die geen variant is op een andere lijn of een doorontwikkeling, de X15 is de voetbalschoen opnieuw uitgevonden.

Verschillende voetballers, verschillende voetbalschoenen.

De Adidas X15 is niet alleen. Adidas heeft ook de ACE15 en de Messi15 uitgebracht, omdat natuurlijk niet elke voetballer hetzelfde is. De ACE15 is bedoeld voor de spelmaker en gebouwd voor gevoel en balcontrole. DE ACE15 heeft als ambassadeurs onder ander Mesut Ozil en Manuel Neuer. De Messi15 is voor de winnaar en gebouwd voor snelheid. Moeten we nog aangeven wie amabassadeur is voor deze schoen? De ACE15 en de Messi15 pakken we in een ander artikel verder op.

Om even lekker in de sfeer te komen, onderstaande video. Het is Engels gesproken en met een heerlijk Duits accent. Eerlijk is eerlijk, Adidas weet het verhaal achter de schoen perfect te vertellen.

De X15 in detail

Terug naar de Adidas X15. De basis van de schoen is wat Adidas noemt de X-Cage. De ‘vlekken’ die over het midden van de schoen lopen zijn niet alleen een design feature, ze hebben een functie. Het is een verstevigde laag die voor support zorgt, maar niet ten koste gaat van het lichte gewicht. En omdat de ‘vlekken’ over de veters lopen, trek je beiden zijden samen en creëer je een soort versteviging rond je voet.

De rest van de schoen bestaat uit een materiaal dat X-Skin heet en exclusief door Adidas ontwikkeld. Het bestaat uit drie lagen die zorgen voor comfort, bescherming en uitmuntende prestaties in alle weersomstandigheden. De X-Skin heeft ook allemaal kleien puntjes op het oppervlak, die ervoor zorgen dat je overal op de schoen grip hebt op de bal. Het materiaal is ook bewerkt met wat Adidas noemt: Non-Stop-Grip [NSG], een bewerking die ervoor zorgt dat je ook bij nat weer balcontrole houdt.

Tenslotte heeft de X15 een zogenaamde ‘Techfit collar’, die zich op de hak van de schoen bevindt. Dit is vergelijkbaar met het enkelsokje dat Nike heeft in de Mercurial lijn. De rest van de hak is gemaakt van een soort van memory foam, die voor een verhoogd comfort moet zorgen. De ‘Techfit collar’ komt tot net iets boven je enkel, waardoor het geheel mooi aansluit en de pasvorm nagenoeg perfect is.

Adidas-x15-zwart

Geschikt voor gras en kunstgras

Als je een voetbalschoen wilt slijten aan de gewone voetballer, dan moet je wel rekening houden met het feit dat hij waarschijnlijk vaak of zelfs altijd op kunstgras speelt. Adidas heeft hier gehoor aan gegeven en heeft een zool ontwikkeld die geschikt is voor zowel gras als voor kunstgras. Ze noemen het de X-Claw. De X-claw bestaat uit uit zes noppen voor en vier noppen achter, met in het midden een lijn van kleine nopjes. De bedoeling is dat je wel het lichtgewicht gevoel hebt, maar ook volledige grip op zowel gras als kunstgras. De kleine nopjes en de manier waarop ze gepositioneerd zijn, is bedoeld om snelle wendingen op te kunnen vangen. De zool is dus gemaakt voor het korte draaien en het felle aanzetten, zoals op kunstgras vaak gebeurt.

Adidas X15 is nu verkrijgbaar!

De X15 is nu verkrijgbaar in het zwart en in het geel. Qua materiaal kun je kiezen voor het hierboven beschreven X-skin of voor de leren versie. Er is een X15 voor gras, kunstgras en voor in de zaal. Je kunt ook kiezen voor pinnen, mocht je vaak op een erg zachte ondergrond moeten spelen. Tot slot zijn er verschillende versie van de X15 verkrijgbaar, zo is de X15.1 de duurste versie, daarna komt de X15.2 en dan de X15.3 die de meest schappelijke prijs heeft. De X15.4 is bedoeld voor kinderen.

Update!

De Adidas X15 is nu ook verkrijgbaar in het zwart met een gele X-cage. Voor de voetballer die niet kan kiezen tussen geel en zwart.

Adidas-X15.1-Black-Yellow

Powered by WP Review

Zwarte voetbalschoenen bestel je hier:


Voetbalshop

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *