De Adidas Copa Mundial

 

copa mundial zwarte voetbalschoen

Een beetje voetballer kent de Copa Mundial van Adidas. Je voorkeur hoeft er niet naar uit te gaan, maar je kunt niet ontkennen dat een voetbalschoen die al sinds 1979 op de markt is, en praktisch ongewijzigd, gewoon een hele goede voetbalschoen is. Sterker nog, er zullen mensen zijn die de Copa Mundial de beste voetbalschoen aller tijden vinden.

Simpele leren voetbalschoen

Een schoen die in 1979 ontworpen en geproduceerd is, heeft natuurlijk geen technologische hoogstandjes meegekregen. De Copa is gewoon een simpele schoen, gemaakt van kangeroe leer, die bij de eerste keer dragen al lekker zit. Het is de kwaliteit van de schoen die het technische vernuft van de schoen overtreft.

Inlopen en pasvorm

Copas vallen doorgaans wat kleiner uit, je doet er dus verstandig aan om de schoen even te passen met een voetbalsok. Heb je bijvoorbeeld normaal maatje 43, neem dan Copas in maat 42. Copas zijn er ook in tussenmaten, 42,5 of 43 ⅓, daarom is het handig om even te passen. Als je eenmaal je maat hebt gevonden, mag je ervan uitgaan dat de Copa bij de eerste keer dragen gelijk goed zit. Ondanks zijn simpele ontwerp, hoeft de schoen vrijwel niet ingelopen te worden.

Kunstgras

De Copa Mundial is onze favoriet als gaat om voetballen op kunstgras. De stevige zool en ronde noppen zorgen ervoor dat je makkelijk kunt draaien, zonder dat je veel schuift in de schoen. Minder schuiven betekent ook dat je schoen minder uitloopt en beter om je voet blijft zitten. Zelfs op kunstgras gaat de Copa erg lang mee. Dit is wel afhankelijk van verzorging en je speelstijl. Sleep je bijvoorbeeld over de grond met elke pass die je verstuurt, dan zul je merken dat er langzaam ruimte ontstaat tussen het leer en de zool. Op kunstgras gaan er dan van die rubberen korrels tussen zitten. Je kunt overwegen om de zool te laten doorstikken of te laten lijmen bij een schoenmaker.

Het feit dat de Copa Mundial al meer dan 30 jaar op de markt is en nog steeds erg goed verkocht wordt is al een prestatie op zich. Adidas probeert al jaren om de Copa te vervangen en heeft flink geïnvesteerd om een waardige vervanger te ontwikkelen, met mooie schoenen tot gevolg. Maar het lukt gewoon niet, jaar in jaar uit wordt de Copa Mundial enorm goed verkocht. Alles tezamen maakt de Copa Mundial voor ons een legendarische [zwarte] voetbalschoen.

Wil jij de Copa Mundial aanschaffen? Dat kan hier.

Zwarte voetbalschoenen bestel je hier:


Voetbalshop

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *